به گزارش ایسنا، رضا پایان، دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه بیرجند با راهنمایی و سرپرستی مهندس رضا زارع عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه بیرجند و سیدحسین موسوی کارشناس آموزشی این دانشکده موفق به طراحی و ساخت ربات دلتا شدند.
بر اساس این گزارش، رباتهای دلتا گونهای از رباتهای موازی هستند که از سه بازوی متصل به مفصل و تکیهگاه اصلی ساخته شدهاند و مهمترین ویژگی رباتهای دلتا توانایی انجام حرکات دقیق و سریع با حداکثر ظرافت است.
رباتهای دلتا با توجه به تواناییهای منحصربهفرد و قیمت ارزان بهترین گزینه برای بستهبندی محصولات تولیدی در کارخانهها است.
کاربردهای مستقیم و غیرمستقیم این ربات در عرصههای صنعتی، علمی، آموزشی و پزشکی حکایت از توانمندی و انعطاف این ربات دارد که تنوع درجات آزادی و قابلیت اتصال انواع گریپرهای صنعتی و پزشکی، کاربری این ربات را افزایش میدهد.
نوشتن برنامه طراحی اشکال هندسی توسط رواننویس متصل به آن، جابجا کردن اشیای سبک و کوچک با سرعت بالا، استفاده از سنسور موقعیت برای سنجیدن موقعیت دستگاه و اعمال دستورات کنترلی در صورت وارد آمدن اغتشاش و نصب دوربین برای تعقیب اجسام خاص از کاربردهای این دستگاه است.
اولین ویژگی این ربات وجود موتورهای ثابت است و مهمترین تفاوت رباتهای دلتا و رباتهای انساننما ثابت بودن موتورها و سبک شدن بازوها در اینگونه از رباتها است که این نکته باعث شده تا بازوها سبکتر شوند و سرعت و دقت حرکات افزایش یابد.
ویژگی منحصر بهفرد دیگر این ربات سطح اتکای مشترک یا موازی بودن بازوها با یکدیگر است که رعایت همین اصل باعث شده تا این نسل بهترین گزینه برای انجام وظایفی مثل برداشتن و گذاشتن اشیا شوند.