کد خبر: ۱۴۳۲۴
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۹
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی:

تعلل ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ مصوب، جوجه ریزی را کاهش داد

حجت گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تا ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان است.
عظیم حجت، عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از استمرار ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۸۰۰ تا ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان است.

وی با انتقاد از تعلل در اعلام نرخ مصوب مرغ توسط ستاد تنظیم بازار افزود: اگرچه قرار بود در ۲۰ خرداد نرخ‌های مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شود، اما این جلسه بنا به دلایل نامعلوم برگزار نشد.

حجت قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: تازمانیکه قیمت مصوب مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام نشود، با توجه به میزان جوجه ریزی، نرخ مرغ در همین حدود باقی می‌ماند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مرغدارانی که در این ایام اقدام به عرضه مرغ در بازار می‌کنند، بدون تردید دچار زیان می‌شوند که جبران این ضرر و زیان برای تولیدکنندگان بسیار سنگین و غیر قابل جبران است.

به گفته وی، با توجه به پیک مصرف مرغ در فصل تابستان، انتظار می‌رود که نرخ پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی هر چه سریع‌تر از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شود تا قیمت مرغ به هزینه تمام شده تولید برسد.


بیشتر بخوانید: زیان ۳ هزار تومانی مرغ‌داران در فروش هر کیلو تخم مرغ/ بازار نهاده‌های دامی تعریفی ندارد


حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: نوسان عوامل تولید همچون جوجه یکروزه، کنجاله سویا، ذرت و میزان تولید ماهانه ۱۶۰ هزارتن گوشت مرغ بدان معناست که در سه ماه اخیر مرغداران به طور متوسط ماهانه از حیث فروش مرغ ۲۴۰ میلیارد تومان متضرر شدند، به همین دلیل ستاد تنظیم بازار باید هر چه سریع‌تر جلسه بررسی و اعلام نرخ مصوب با حضور تشکل‌ها را برگزار کند.

این مقام مسئول از کاهش ۱۰ درصدی جوجه ریزی  واحد‌های مرغداری در خرداد خبر داد و افزود: این درحالی است که با رعایت قیمت مصوب مرغ، میزان تولید روند عادی خود را طی می‌کند.

وی افزایش کرایه‌های حمل و نقل را یکی از مشکلات جدی پیش روی مرغداران برشمرد و گفت: هم اکنون کامیون‌داران برای حمل هر کیلو نهاده دامی رقمی معادل ۱۸۰ تا ۳۰۰ تومان را از مرغداران مطالبه می‌کنند که به سبب عدم احتساب این نرخ در قیمت تمام شده، مرغداران قادر به ادامه تولید نخواهند بود.

حجت با اشاره به اینکه رسوب سرمایه نزد واردکنندگان، تولیدکنندگان طیور را دچار چالش کرده است، بیان کرد: با وجود پرداخت بهای نهاده‌های دامی چند ماه قبل از تحویل کالا، واردکنندگان به بهانه‌های مختلف از ارسال بار امتناع می‌کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان نرخ کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را ۳ هزار و ۵۰۰ و ذرت یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: فاصله چشمگیر با نرخ مصوب نهاده‌های دامی بر افزایش هزینه‌های تولید و زیان مرغداران دامن زده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات بینندگان