کد خبر: ۱۳۰۶۷
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۵

ممانعت عراق از ورود کارگران ایرانی به بازارچه سومار

فرماندار گیلانغرب گفت: طرف عراقی از ورود کارگران ایرانی به محوطه تخلیه و بارگیری بازارچه مرزی سومار در داخل عراق جلوگیری می کند و کار بارگیری را تنها به کارگران عراقی واگذار کرده است.
به گزارش قلم، کوروش محمودیان افزود: این خواسته طرف عراقی است که کار تخلیه و بارگیری کالاها را کارگران عراقی به تنهایی انجام دهند و ما یک مهلتی را از طرف عراقی برای مذاکره برای پیگیری این موضوع خواستیم که متاسفانه مهلت پایان یافت و فعلا موضوع حل و فصل نشده و امروز طرف عراقی به صورت یک طرفه از ورود کارگران ایرانی به داخل محوطه تخلیه و بارگیری جلوگیری کرد.
وی اظهار کرد: سفارت ایران در بغداد و وزارت امور خارجه کشورمان، استاندار کرمانشاه و وزارت کشور پیگیر این موضوع هستند و این مساله از سوی طرف ایرانی پذیرفتنی نیست زیرا با این اقدام نزدیک به 500 کارگر بیکار شده اند.
نماینده عالی دولت در گیلانغرب گفت: هم اکنون بارهایی که لیفتراکی هستند کماکان در داخل بازارچه مرزی سومار تخلیه می شود و بارهای غیرلیفتراکی که به صورت دستی تخلیه می شد قبلا سه روز در هفته توسط کارگران ایرانی و سه روز توسط کارگران طرف عراقی تخلیه می شد که اکنون طرف عراقی این حق را به خود داده که بارهایی که خریداری کرده را تنها توسط کارگران عراقی تخلیه و بارگیری کند.
محمودیان عنوان کرد: عراقی ها می گویند باری را که خود خریداری کرده اند تنها توسط کارگران عراقی تخلیه و بارگیری می کنند که البته این موضوع را طرف ایرانی نپذیرفته و مقامات کشورمان در حال رایزنی و مذاکره تا حصول نتیجه هستند.
وی گفت: هم اکنون روزانه به طور میانگین 200 دستگاه کامیون انواع کالا شامل سنگ، سرامیک، مصالح ساختمانی و آهن آلات از مرز سومار به عراق صادر می شود.
مرز سومار نزدیک ترین مرز کشورمان به بغداد محسوب می شود که کمترین فاصله را به کربلای معلا و استان های جنوبی عراق دارد.
بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر سومار قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب 67 کیلومتر است.
در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.
بازارچه مرزی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاهتر کرده است و اکنون عمده کالاها از این معبر به استان های شرقی عراق صادر می شود.
نظرات بینندگان