به گزارش قلم نیوز- "حسین شیرزاد" در این خصوص، اظهار داشت: بر اساس سیاستهای حمایتی دولت، ستاد تنظیم بازار کشور، تأمین و ذخیرهسازی میوه شب عید را به واسطه مداخله هدفمند سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کرد،
وی بیان کرد: بر این اساس مقدار ۳۰ هزار تن سیب درختی و ۴۰ هزارتن پرتقال شمال و جنوب کشور توسط سازمان تعاونی روستایی تأمین و در مقاصد مختلف استانی ذخیرهسازی گردیده، ضمن اینکه حدود ۲۰ درصد ذخیره احتیاطی ملی نیز برای آنها درنظر گرفته شدهاست.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، گفت: طی دو روزی که اجازه عرضه میوههای تأمین شده توسط ستاد تنظیم بازار کشور به سازمان مرکزی تعاون روستایی صادر شده، میانگین قیمت عرضه سیب در کشور معادل ۷۳۷۵ تومان، پرتقال تامسون ۳۶۰۰ و پرتقال والنسیای جنوب ۴۷۸۵ تومان برای مصرف کننده نهایی بودهاست.
شیرزاد یادآور شد: امسال حدود ۱۵۰۰ مرکز ویژه عرضه میوه شب عید تدارک دیده شده و با احتساب غرف میادین تره بار ، بالغ بر ۴۰۰۰ سایت فروش میوه تنظیم بازار با افزایش ۲۲.۶ درصدی تدارک شده و در تمامی استانهای کشور با ترکیب حدود ۴۰ درصد متعلق به صنوف و اتحادیه بارفروشان و ۶۰ درصد غرف میادین تره بار در خدمت مردم خواهندبود.
وی تصریح کرد: سیستم نظارتی کاملا" قوی مرکب از اتحادیههای صنوف و ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و گروههای نظارتی سیار سازمان تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی (معاونت بازرگانی) بهمراه نظارت مالی هوشمند که برای اولین بار از منبع تا مصرفکننده با ثبت لحظهای مبالغ و هویت افراد در سیستم عمل میکند، کار پایش و نظارت توزیع میوه را برعهده دارند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بیان کرد: تأمین میوهها تحت نظارت شرکت بینالمللی IGI بوده و چنانچه خسارتهایی در حین عرضه وارد شود با استفاده از ذخیره مناسب ملی جبران خواهد شد.
وی گفت: امسال برای اولین بار بیشتر کار تأمین و ذخیرهسازی میوه به سه اتحادیه ملی تعاونیهای روستایی و کشاورزی کشور شامل اتحادیه مرکزی تعاون روستایی، اتحادیه ملی تعاونیهای تولید و اتحادیه ملی تعاونیهای باغداران کشور که دارای چهار و نیم میلیون عضو و سابقه ۵۷ ساله در بازار محصولات و تولید دارند، واگذار شد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تاکید کرد: با وجود خسارت سرمازدگی در سال زراعی گذشته هیچ نوع کمبود میوهای به خصوص در مورد سیب در کشور ایجاد نشده و نیازی به واردات وجود نداشته است و حتی تقاضا برای صادرات نیز وجود دارد.
شیرزاد تصریح کرد: نقصان حدود ۴۰۰ هزار تنی سیب درختی ناشی از تنش سرمایی نیز نتوانسته کمبودی در زمینه تأمین میوه مردم ایجاد کند.
وی اذعان کرد: رصد بازار در یکی دو روز گذشته نشان میدهد که استقبال خوبی از طرح تنظیم بازار میوه شب عید توسط مردم صورت گرفته و تمهیدات در نظر گرفته شامل افزایش ۳۳ درصدی سهمیه های استانی و رشد ۲۲.۶ درصدی مراکز عرضه و فروش، سطح دسترسی مردم در کلانشهرها و شهرهای مختلف کشور را گسترش داده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، گفت: برای جلوگیری از ایجاد رانت و فساد در عرضه میوه، اختیار تعیین قیمتها به کمیتههای راهبردی استانی مرکب از استانداران، رؤسای سازمان صنعت معدن تجارت،جهاد کشاورزی و دیگر مسئولین ذیربط استانی به منظور رصدهای منطقهای سپرده شده به شرطی که عرضه سیب ۱۰ تا ۱۵ درصد زیر قیمت خرده فروشی و پرتقال ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت خرده فروشی بازار انجام گیرد.
شیرزاد بیان داشت: جهت رفع نقیصه اندازههای غیر استاندارد میوه، در دستورالعملهای ستاد ملی راهبردی تنظیم بازار میوه، برای پرتقال تامسون بازه ۱۹۰ تا ۳۰۰ گرم ، برای سیب درختی ۱۵۰ تا ۲۱۰ گرم و برای پرتقال والنسیا اندازه ۱۳۰ تا ۲۱۰ گرم در نظر گرفته شده که در بسته های ۶ الی ۸ کیلوگرمی عرضه خواهند شد .
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بیان کرد: برای سال جاری سیستم نظارتی منسجم تری نسبت به سنوات گذشته شامل کمیتههای راهبردی استانی، نظارت اتحادیه های صنوف و تعزیرات حکومتی، بازرسی سازمان صمت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و گروه های نظارتی سازمان تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده است.