به گزارش قلم نیوز- هر ساله با فرا رسیدن بهمن و اسفند ماه، کارگران به دنبال زنده کردن مطالبات خود هستند. طبق آمار حدود 93 هزار کارگر در 900 واحد تولیدی مطالبات معوقات دارند. حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگرمعتقد است که حداقل 400 واحد تولیدی در شرایط کنونی از دوماه تا یک سال معوقات مزدی به کارگرانشان بدهکار هستند. بسیاری از این 400 بنگاه اقتصادی توان پرداخت معوقان مزدی و مطالبات عیدی پرسنل خویش را ندارند.
این بخش از کارگران بدون دریافت عیدی و سنوات وارد سال جدید می شوند و و همواره مطالبات روی هم تلنبار می ماند.
"حسن صادقی" رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، بیان کرد: مجموع کارگران تحت پوشش این واحدها به دستکم 97 هزار و 300 نفر میرسد که شب عید با مشکلات معوقات مزدی و عیدی مواجه هستند.
وی تاکید کرد: ما وظیفه داشتیم موضوع را به مقامات عالی از جمله وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان برنامه و بودجه منتقل کنیم. پیشنهاد ما این است که در قالب وام به این بنگاههای اقتصادی کمک کنیم تا حداقل شب عیدی به هر یک از این کارگران دو ماه دستمزد به صورت یکجا پرداخت شود و آنان نیز مثل سایر اقشار بتوانند حداقلها را برای ایام نوروز تهیه کنند.
کل پرداخت مطالبات کارگران 400 تا 450 میلیاردتومان است
علی خدایی، نائب رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار به اشاره به حدود یک سال معوقات مزدی 93 هزار کارگر در900 واحد تولیدی، گفت: دولت باید بلادرنگ از محل بودجه عمومی دستکم دو ماه معوقات مزدی این کارگران را بپردازد؛ چراکه صحبت از شرایط اسفناک معیشتی 93 هزار خانوار است.
نائب رئیس کانون عالی شورهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه اگر هریک از این خانوارها به طور متوسط 4 نفر عضو داشته باشند، در مجموع زندگی 372 هزار نفر در این آشفته بازار شب عید تحت تاثیر انواع مشکلات اقتصادی و متعاقب آن اجتماعی قرار گرفته است، گفت: این کارگران به خاطر مشکلات عدیده تولید، نزد فرزندان و همسر خود خجل هستند.
خدایی اظهار داشت: این ابتداییترین توقع فعالان کارگری، کارگران و به صورت کلی شهروندان از دولت و به ویژه از آقایان شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه) است و قطعاً به خاطر آثار مثبت و وجه انسانی آن مورد مخالفت افکار عمومی قرار نخواهد گرفت؛ آنهم در زمانی که دولت برای نجات موسسات مالی و اعتباری 30 هزار میلیارد تومان اعتبار کنار میگذارد.
وی با بیان اینکه این در حالی است که کل اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فقط دو ماه مطالبات کارگران، 400تا 450 میلیارد تومان است، بیان کرد: در شرایطی که ارقام سنگینی در بودجه سال 97 برای راضی نگه داشتن بخشهای مختلف کنار گذاشته شده، اختصاصِ 400 یا450 میلیارد تومان برای راضی نگه داشتن 93هزار خانوار کارگری کار شاقی نخواهد بود؛ و البته همانطور که گفتم کمترین انتظار کارگران از دولت برخواسته از آراء کارگران است.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران با بیان اینکه پیشنهاد اول فعالان کارگری این است که این پول در قالب وام به واحدهای تولیدی پرداخت شود، گفت: کارفرمایان پس از گذاشتن وثیقه این پول را دریافت و بلافاصله به حساب کارگران واریز میکنند و اقساط آن را به ترتیبی که توافق میشود، پرداخت میکنند.
عضو کارگری شورای عالی کار، افزود: پیشنهاد دوم ما این است که به واحدهای تولیدی وام بلاعوض پرداخت شود؛ چراکه این واحدها بعضاً توانایی تامین سرمایه در گردش خود را هم ندارند و در حجم بالایی به سیستم بانکی و تامینکنندگان مواد اولیه مقروض هستند.
خدایی با بیان اینکه باید به این نکته توجه داشت که این 900 واحد تولیدی تنها در مالکیت بخش خصوصی نیستند و دولت و شبه دولتیها هم مالک آنها هستند، افزود: مهم این است که ظرف روزهای آینده حداقل دو ماه از معوقات کارگران به حساب آنها واریز شود تا آنها بتوانند خریدهای شب عید خود را انجام دهند.
وی بیان کرد: خالی بودن سفرههای این 93 هزار خانوار کارگری در ایام نوروز وجه بسیار بدی دارد و بهتر است که دولت با این اقدام تنها کمی از آلام آنها بکاهد.
منبع: تسنیم