فعالیت های ساختمانی در تهران تا ۱۵ فروردین تعطیل شد

به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، «عبدالرضا گلپایگانی» با اعلام این خبر افزود: با ابلاغ معاون شهرسازی و معماری به مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، محدودیت عملیات ساختمانی آغاز و مقرر شده است از ۲۴ اسفند ۹۸ تا ۱۵ فرودین ۹۹ هیچ‌گونه عملیاتی انجام نشود.

وی افزود: هدف از این موضوع حذف هرگونه مزاحمت ناشی از فعالیت ساختمانی برای شهروندانی است که مجبورند امسال را در منزل سپری کنند.

گلپایگانی تصریح کرد: البته با توقف فعالیت ساختمانی، سلامت هر چه بیشتر کارگران و کارفرمایان نیز تأمین شده است و با کاهش مأموریت همکاران ما در دستگاه نظارت، سلامتی این عزیزان هم کمتر در خطر خواهد بود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه امسال نیز تمهیدات استقبال از بهار را اجرا می‌کنیم، گفت: همچنان که استقبال از نوروز بر اساس سنت ایرانی با تمهیداتی در منازل همراه است، شهر نیز به‌مثابه خانه بزرگ‌تر مردم به یک سری بازپیرایی‌هایی و تمهیداتی نیاز دارد.

وی افزود: با توجه به خطر شیوع بیماری کرونا در کشور و تأکیدات انجام‌شده جهت حضور شهروندان در منزل و همچنین کاهش تردد در سطح شهر، برنامه‌های استقبال از بهار امسال با تغییراتی همراه بوده است؛ به‌طوری‌که سعی شده تأمین آسایش شهروندان به‌طور ویژه‌ای مدنظر قرارگرفته و با توقف همه فعالیت‌ها و عملیات ساختمانی، سلامت کارگران، کارفرمایان و همکاران ما در دستگاه نظارت موضوع محوری معاونت شهرسازی و معماری بوده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به بخشنامه «طرح استقبال از نوروز ۹۹» از سوی شهرداری تصریح کرد: در این بخشنامه تدابیر و محدودیت‌هایی برای ساخت‌وسازها در کلیه پروژه ها اعم از دولتی و خصوصی به ‌منظور آمادگی شهر برای استقبال از نوروز اندیشیده شده است، با این تفاوت که با توجه به خطر شیوع کرونا برخلاف سال‌های گذشته که محدودیت فعالیت‌های ساختمانی تا ۵ فروردین اعمال می‌شد، امسال این محدودیت‌ها تا ۱۵ فروردین اعمال خواهد شد.

معاون شهردار تهران درباره مفاد این بخشنامه گفت: در موضوع بازپیرایی عمومی دستورالعملی صادرشده است که بر مبنای آن حصارهای کارگاهی باید حتماً مرتب‌سازی شود.

وی افزود: این حصارها به خاطر باد و بارندگی در زمستان نیاز به بازپیرایی، مرتب‌سازی و رنگ‌آمیزی دارند و اگر حصاری از کارکرد خود خارج‌شده است، باید اصلاح شود.

گلپایگانی بابیان اینکه بر اساس این دستورالعمل پوشش یا لفاف یا نمای موقت نیز به دلیل فرسودگی ناشی از باد و باران باید اصلاح و مرتب شوند، گفت: محیط اطراف کارگاه‌ها باید از مصالح پاک‌سازی شوند و اطراف آن‌ها در حد مقدور با نصب گلدان و استفاده از فضای سبز شامل زیباسازی اولیه‌ای شوند؛ البته این اقدامات بدون ایجاد هیچ سد معبر یا مزاحمتی برای عابران خواهد بود.

وی همچنین گفت: تأکید کردیم شناسنامه‌ها، گواهی‌های ایمنی سلامت دستگاه‌ها و اپراتورها در خصوص کلیه تاور کرین ها یک دور مجدد بازبینی شوند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اظهار داشت: برای رسیدگی به پیام‌های دریافتی از جانب شهروندان نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا هم پیام‌های باقی‌مانده از قبل تعیین تکلیف شود و هم به پیام‌های جدید به‌سرعت رسیدگی شود.

گلپایگانی افزود: به‌منظور رسیدگی و کنترل این دستورالعمل اکیپ‌هایی از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران به‌موازات مأموران شهرداری مستقر در مناطق و نواحی بر حسن اجرای این بخشنامه نظارت می‌کنند.

وی بابیان اینکه در نظر داریم زیباسازی محیط‌های کارگاهی را به‌صورت کلی اصلاح کنیم، گفت: ما به دنبال این هستیم آنچه اکنون به‌عنوان حصار کارگاهی و لفاف و پوشش موقت نماهای ساختمانی وجود دارد و تاکنون بیشتر از جنبه ایمنی به آن توجه شده است به‌عنوان بخشی از نمای شهر دیده شود و روی زیباسازی آن کارکنیم چون برخی از این نماها حدود سه الی چهار سال مهمان شهر هستند، بنابراین به‌عنوان نمای موقت شهر باید موردتوجه باشند.

معاون شهردار تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در سه‌ماهه اول سال آینده دستورالعمل اصلاحی در این عرصه صادر شود تا با دقت بیشتری اصلاح نمای شهری را داشته باشیم.

وی افزود: در بحث سد معبر مصالح ساختمانی نیز فعالیت‌های خوبی تاکنون توسط شرکت شهربان صورت گرفته است که شامل چندین بازدید دوره‌ای مستمر از کلیه کارگاه‌ها بوده اما هنوز مطلوب نیست و به دنبال این هستیم که طی تمهیداتی با همکاری شورای اسلامی شهر تهران اصلاحاتی را در این زمینه رقم بزنیم.