عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی رباتیک فیرا خبر داد
۲۷ مقام در مسابقات رباتیک "فیرا" کسب كردند
بیست و چهارمین دوره رقابت‌های جهانی رباتیک فیرا، از تاریخ ۲۰ تا ۲۶ مردادماه ۹۸ و با حضور ۱۸۰۰ شرکت کننده در چهار دسته اصلی رقابت‌های فیرا و در قالب ۱۱ لیگ دانشجویی و ۸ لیگ دانش‌آموزی در دو بخش U14 و U19 از ۱۸ کشور از جمله آمریکا، آلمان، کره جنوبی، ترکیه، روسیه، مالزی، فلیپین، چین، هند، اندونزی، تایوان، کانادا، ایران و ... در شهر چانگووان کشور کره جنوبی برگزار شد.

در پایان رقابت‌های تیم‌ها در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی، تیم‌های ایرانی حاضر در مسابقات جهانی رباتیک فیرا ۲۰۱۹ در کشور کره جنوبی موفق به کسب ۱۴ مقام قهرمانی، ۸ مقام نایب قهرمانی و ۵ مقام سومی این رقابت‌ها شدند.

سروش صادق نژاد، عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی رباتیک فیرا به ارائه اسامی تیم‌های حائز رتبه در این مسابقات پرداخت.

اسامی تیم‌ها به شرح زیر است:

 در بخش رقابت‌های دانش‌آموزی و در لیگ ربات‌های پرنده تیم AUTMan دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد در رقابت با سایر رقبای خود از سایر کشورها، به مقام قهرمانی رقابت فنی لیگ ربات‌های پرنده سرعتی دست یابد.

در همین لیگ و در رقابت اصلی نیز همین تیم موفق به کسب مقام دوم این رقابت‌ها شد. در این لیگ تیمی از کشور چین به مقام نخست دست یافت. در لیگ ربات‌های پرنده داخل ساختمان نیز، تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به کسب مقام سوم رقابت‌ها شد. در بخش دانش‌آموزی لیگ ربات‌های پرنده سرعتی نیز تیم رباتیک آرمان دختران از مشهد موفق به کسب مقام قهرمانی این دوره از رقابت‌ها شد.

در بخش لیگ ربات‌های شبیه‌سازی نیز تیم AUTMan-AMOS از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رقابت با رقیبان خود از کشورهای چین، کره جنوبی، مکزیک، تایوان، ایران و سنگاپور موفق به کسب مقام سوم این رقابت‌ها شد. 

در بخش ربات‌های ورزشی و در لیگ چالش ربات‌های سرعتی چرخدار نیز، تیم AUTMan دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد در رقابت با حریفان خود به مقام نایب قهرمانی این دوره از رقابت‌ها برسد. در بخش رقابت‌های چالشی و در لیگ خودروهای خودران این رقابتها، تیم Microdev از مشهد موفق به کسب مقام قهرمانی رقابت‌های فنی این دوره از رقابتها شد.

در همین بخش و در رقابت‌های لیگ خلاقیت و نوآوری، در بخش بزرگسالان تیم Hope از دانشگاه فنی و حرفه‌ای شمسی پور موفق به کسب مقام نائب قهرمانی و تیم Kerman_UPNOP از کرمان موفق به کسب مقام سوم این لیگ شدند. در بخش دانش‌آموزی این لیگ نیز تیم دانشمندان کوچک از مدرسه رباتیک امیرکبیر موفق به کسب مقام نخست این رقابت در رده سنی U14 شد.

در بخش دانش‌آموزی نیز کاروان رباتیک جمهوری اسلامی ایران بسیار خوش درخشید. در لیگ ربات‌های امداد و مدیریت بحران U14 تیم دانش از دبیرستان متوسطه اول دانش قلهک موفق به کسب مقام قهرمانی شد.

در رده سنی U19 نیز تیم‌های دیگری از همین مجموعه موفق به کسب مقام قهرمانی و نایب قهرمانی این دوره از رقابتها شدند. در لیگ ربات‌های ورزشی فیرا نیز در رده سنی U14  تیم دانش پلاس از دبیرستان دوره اول دانش قلهک موفق به کسب مقام اول و تیم دانش پرایم از همین دبیرستان موفق به کسب مقام دوم این رقابتها شد. در رده سنی U19 نیز تیم‌های ایران خوش درخشیدند و موفق شدند هر سه مقام این لیگ را به خودشان اختصاص دهند.

در رقابت‌های این لیگ، تیم‌های سلام دیباجی از دبیرستان سلام دیباجی موفق به کسب مقام‌های اول و دوم شدند و تیم خاتم از دبیرستان خاتم موفق به کسب مقام سوم شد.

در لیگ ماموریت غیرممکن که یکی از لیگ‌های مهم و اصلی فیرا است، در رده سنی U19 تیم لیگ، تیم پارسیس موفق به کسب مقام نخست بخش نرم افزار این لیگ شد. در همین رقابت نیز تیم رباتیک علامه طباطبایی از مدرسه علامه طباطبائی واحد آبشناسان موفق به کسب مقام نایب قهرمانی شد. در بخش سخت افزار این لیگ، تیم آرمان از موسسه فرهنگی آموزشی آرمان مشهد موفق به کسب مقام قهرمانی شد.

در بخش مشترک این رقابت‌ها نیز تیم دانش دبیرستان دوره اول دانش قلهک و تیم کشور چین موفق به کسب مقام اول رده سنی U14 و تیم علامه طباطبائی و تیم دیگری از کشور چین موفق به کسب مقام قهرمانی رده سنی U19 شدند. در همین رده سنی نیز تیم مشترک پارسیس و تیم کشور ترکیه موفق به کسب مقام سوم این رقابت‌ها شدند. در همین لیگ و در مجموع نیز تیم‌های علامه طباطبایی و تیم پارسیس از ایران موفق به کسب مقام اول و دوم رده سنی U19 شدند.

ایران میزبان مسابقات جهانی ۲۰۲۰ شد

رئیس اداره انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: امسال توانستیم در جلسه هیات رئیسه فدراسیون جهانی رباتیک فیرا گزارشی از مراحل آماده‌سازی امکانات مورد نیاز برگزاری مسابقات جهانی سال ۲۰۲۰ را ارائه دهیم که با احتساب آن ایران تابستان ۱۳۹۹ میزبان برگزاری بزرگترین رویداد ورزشی ربات‌ها در کشور خواهد بود. این افتخار بزرگ با توجه به سابقه حضور موفق گروه‌های مختلف ایرانی در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی و با توجه به توسعه فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشور در این حوزه از نظر خود حائز اهمیت است. 

صادق‌نژاد افزود: برگزاری این رقابت‌ها در ایران زمینه‌ساز ورود تیم‌های مطرح رباتیک دنیا به کشورمان و شکل‌گیری فعالیت‌های مشترک با دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر کشورها است. این علم روز در دنیا که بسیاری از صنایع مختلف را در برمی‌گیرد، علاوه بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد خودکفایی در بسیاری از صنایع، به نخبگان ایرانی برای راه‌اندازی کسب و کارهای نوپا نیز کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برنامه‌های مختلفی در این حوزه مسابقاتی در سطح کشور توسط دانشگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، اما برگزاری مسابقاتی در این سطح برای اولین بار در کشور می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد نگرشی جدید در فعالیت‌های علمی و پژوهشی و همچنین توسعه دانشگاه‌های نسل سوم کشور  باشد. همچنین با توجه به فعالیت‌های خوب کمیته‌های فنی و اجرایی ایران در سال‌های گذشته و امسال و با توجه به انسجام موجود در این موضوع، با اکثریت آراء فدراسیون جهانی رباتیک فیرا من را به عنوان نایب رئیس فدراسیون برگزید که این فرصت را فراهم بیاورد تا بتوانیم بیش از پیش در توسعه فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و کارآفرینانه در منطقه و جهان نقش مهمی ایفا کنیم.