طول عمر سالمندان از طریق علائم تنفسی پیش‌بینی مي‌شود
به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، محققان با بررسی دو هزار و ۸۷ سالمند استرالیایی به مدت ۲۲ سال دریافتند با استفاده از علائم تنفسی می‌توان مرگ زودرس سالمندان را پیش‌بینی کرد؛ حتی در این بررسی می‌توان تأثیر استعمال دخانیات را نیز لحاظ کرد. سرفه، تنگی نفس و خس‌خس سینه از جمله این علائم تنفسی محسوب می‌شوند.
در واقع علائم تنفسی یک نشانگر مهم بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس بوده که به راحتی قابل تشخیص است.
معمولاً این علائم در افراد سیگاری، افراد شاغل در مکان‌هایی با آلودگی‌های شیمیایی و افراد مبتلا به برخی بیماری‌های تنفسی بیشتر دیده می‌شود.
سرفه‌های مکرر در افرادی که قبلاً سیگاری بوده‌اند و خس‌خس سینه در افرادی که الان سیگار می‌کشند از جمله مهم‌ترین علائم تنفسی است.
به گزارش مؤسسه ملی خون، ریه و قلب آمریکا، بیماری انسداد ریوی مزمن سومین علت عمده مرگ و میر در آمریکا محسوب می‌شود. استعمال دخانیات و نداشتن تحرک از مهم‌ترین عوامل تشدید این عارضه هستند. مصرف دخانیات احتمال بروز بیماری‌های انسداد ریوی را ۳۱ درصد افزایش می‌دهد.
بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) اصطلاحی برای توصیف بیماری‌های پیش‌رونده ریوی از جمله آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم یا ترکیبی از این اختلالات است. آمفیزم عبارت است از یک بیماری مزمن ریه که طی آن کیسه‌های هوایی در ریه بیش از اندازه گشاد می‌شوند و در نتیجه، خاصیت ارتجاعی رشته‌هایی که کیسه‌های هوایی را به هنگام تنفس باز و بسته می‌کنند از بین می‌رود. تنگی نفس، سرفه‌های مکرر (معمولاً سرفه‌های خشک و بدون خلط)، خس‌خس کردن و احساس سفتی (Tightness) در ناحیه قفسه سینه، از دیگر علائم مهم این بیماری محسوب می‌شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه Respirology منتشر شده است.