کد خبر: ۹۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، گفت: تولیدات کشاورزی در سال ۵۶ میزان ۲۶ میلیون تن تولیدات بخش کشاروزی شامل دام، زراعی، باغی و شیلات بود که این رقم در سال‌جاری به ۱۲۲ میلیون تن رسیده است.

به گزارش قلم نیوز- "محمدعلی طهماسبی" ظهر امروز (سه شنبه) در همایش تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان همدان با بیان اینکه معیار منتخب شدن کشاورزان تغییر داشته است، اظهار داشت: طی سال‌های گذشته عملکرد کشاورزان در این انتخاب مهم بود اما امسال علاوه بر عملکرد به مسائلی از جمله سلامت محصول، کاربرد نهاده‌ها و استفاده از ماشین‌آلات نیز توجه شده است.

وی به در پیش بودن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد بابیان اینکه در سال ۱۳۵۶ ایران دارای ۳۵ میلیون نفر جمعیت بود که ۱۶ میلون و۷۰۰ هزار نفر از آن در روستاها زندگی می‌کردند اما اکنون جمعیت کشور به ۸۲ میلیون نفر رسیده است، گفت:  در حال حاضر جمعیت شهری کشور به ۶۱ میلیون نفر رسیده و ۲۱ میلیون نفر هم در روستاها زندگی می‌کنند.

وی به وضعیت تولیدات کشاورزی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در سال ۵۶ میزان ۲۶ میلیون تن تولیدات بخش کشاروزی شامل دام، زراعی، باغی و شیلات بود، اضافه کرد: این رقم در سال‌جاری به ۱۲۲ میلیون تن رسیده است.

طهماسبی با اشاره به اینکه عواملی نظیر خشکسالی، تغییر اقلیم، الحاق روستاها به شهر و غیره موجب مهاجرت ساکنین روستاها به مناطق شهری شده است، گفت: پیشرفت در حوزه کشاورزی را مدیون یکایک کشاورزان زحمت‌کش و دست اندرکاران آن هستیم.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه کشوری که در دوران پیش از انقلاب تمام مایحتاج غذایی خود را از کشورهای خارجی تامین می‌کرد امروز به جایگاهی رسیده که ۸۵ خود درصد از انرژی مصرفی خانوارها را تامین می‌کند، عنوان کرد: امیدواریم در برخی مسایل مانند واردات خوراک دام و طیور نیز وابستگی کشور به خارج از کشور کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه از ۱۵۰ کشاورز برتر کشور ۶ نفر از برترین‌ها از همدان هستند، افزود: استان همدان ۱.۲ درصد مساحت کشور را دارد، در حالی که ۴ درصد از کشاورزان برتر کشور از این استان انتخاب شده اند که نشاندهنده تفاوت فرهنگ کشاورزی همدان با سایر استان‌هاست.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه استان همدان می‌تواند الگوی دیگر استان‌ها در بخش کشاورزی باشد، به تولید گردو در تویسرکان اشاره کرد و گفت: شهرستان تویسرکان در زمینه تولید گردو پیشتاز بوده و تحول بزرگی در کشور ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه از نمونه‌های کشاورزی انتظار می‌رود آموخته‌های خود را تدریس کنند، گفت: ۶۰ دانش آموخته در شهرستان تویسرکان در زمینه پیوند گردو به ۲۵۰ کشاورز در سطح کشور آموزش‌های پیوند زنی را ارائه کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان همدان و به خصوص شهرستان تویسرکان در ایجاد تغییر در کشاورزی ایران موثر بوده اند، گفت: تویسرکان برند و مشهور به گردو است و وقتی سرشاخه‌کاری درختان گردو در تویسرکان آغاز شد دیگر استان‌ها از جمله اصفهان نیز سرشاخه کاری را آغاز کردند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: