کد خبر: ۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴
نفرات برترهجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشخص شدند.
به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، هیات داوران جشنواره با صدور بیانیه ای ، اسامی برگزیدگان را در دو بخش شایسته تقدیر ویژه اعلام کرد.
برهمین اساس مهتاب شهیدی با قصه یکی مثل خودم از تهران به دلیل خلاقیت در ساماندهی و پرداخت قصه، وحید خسروی با قصه «گذر از رنج ها» از کرمانشاه به دلیل تسلط بر واژگان و بیان مناسب و داوود ریحانی از خراسان رضوی با قصه «پسر صیاد» به خاطر لحن صمیمی در بیان قصه به عنوان قصه گویان شایسته تقدیر ویژه شناخته شدند و جایزه خود را از دست علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش دریافت کردند.
همچنین حسنا صندوق آبادی از ایلام با قصه «آدم کوچولوی گرسنه» به خاطر استفاده مناسب از زبان بدن، سمیه اصحاب صحف از یزد با قصه «قلی به خونه اش نرسید» به دلیل جذب و تعامل مناسب با مخاطب، مهدی محمدیان از تهران با قصه«بلندترین صدا» به خاطر بیان قوی و تعامل مناسب با مخاطب و پرشنگ سنگین آبادی با قصه «این ور دنیا، آن ور دنیا» از کردستان به دلیل تسلط بر استفاده صحیح از ابزار، چهار قصه گوی دیگری بودند که به عنوان قصه گویان شایسته تقدیر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
هیات داوران این جشنواره متشکل از مهدی آرایی، فاطمه چایکار، حسین علیجانی، و رضا موزونی 316 اجرای قصه گویی بخش قصه گویان ایرانی را مورد داوری قرار دادند.
بنابراین گزارش هیات داوران در بخشی از بیانیه خود با تاکید بر اینکه انتخاب متوازن قصه های بومی، محلی و قصه های امروزی و نیز اجرای قصه ها در دو گرایش از ضروریات است و مناسب است کارشناسان در این زمینه نظارت کافی داشته باشند، افزوده: مناسب است همراه با قصه هایی که به زبان بومی محلی اجرا می شود، لوح فشرده ای حاوی ترجمه متن به صورت نوشتاری یا صوتی به دبیرخانه کشوری ارسال شود.
هیات داوران در بخش دیگری از بیانیه اظهار کرد: نقش کارشناسان استان در بررسی متن پیام و تکنیک های اجرای قصه در کیفیت اجرا نقش به سزایی دارد، بنابراین مناسب است این نقش جدی گرفته شود.
در این بیانیه با اشاره به اینکه حضور مخاطب متناسب با گروه سنی قصه در اجرای موفق قصه گویان نقش مهمی دارد از تلاش استان ها در استفاده حداکثری از ظرفیت قصه گویی و نیز دقت نظر داوران استانی قدردانی شد.
هیات داوران هجدهمین جشنواره قصه گویی در بخش دیگری از بیانیه خود می افزاید: هنر قصه گویی علاوه بر شناخت قصه و عناصر آن و توجه به تناسب پیام با گروه سنی مخاطب و نیز پایان بندی مناسب، نیازمند شیوه ها و تکنیک های بیان و به کارگیری مناسب زبان بدن است که قصه گویان بایستی به همه این موارد اهتمام جدی داشته باشند.
داوران جشنواره در بیانیه خود با تاکید بر انتخاب پوشش وزین با استفاده از رنگ و طرح مناسب هماهنگ با ارزش های ایرانی اسلامی از قصه گویان خواستند به گویش ها و زبان های رایج در نقاط مختلف ایران زمین به واسطه تحکیم روابط بین قومیت ها اهمیت ویژه ای قایل باشند.
هیات داوری در بخش پایانی این بیانیه با تاکید بر اینکه در استفاده از قصه های تکراری و رایج مناسب است پرداخت و شیوه اجرای قصه از خلاقیت ویژه برخوردار باشد افزود: ترسیم یک میزان سن منطقی در اجرای قصه گویی به اثرگذاری آن کمک شایانی می کند و از قصه گویان انتظار می رود به اصل لذت بردن از قصه و قصه گویی توجه ویژه ای داشته باشند.
بنابراین گزارش در این مراسم از 11 قصه گوی خارجی و سه پدر بزرگ و مادر بزرگ حاضر در جشنواره نیز تقدیر شد.
هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی در روزهای 27 تا 30 بهمن در مرکز آفرینش های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: