کد خبر: ۲۴۸۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹
نابسامانی وضعیت اقتصادی موجب افزایش جمعیت زیر خط فقر در جامعه می‌شود، زیرا قطعا درآمد اقشار مختلف مردم متناسب با افزایش قیمت‌ها، افزایش پیدا نمی‌کند، همچنین این نوسانات قیمت موجب رکود در کسب و کار‌ها نیز می‌شود.
قلم‌نیوز: قیمت طلا، ارز، سکه و حتی کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم از چند ماه گذشته به صورت لحظه‌ای در حال افزایش است، به طوریکه بعد از گذشت چند روز اگر قصد خرید یک سطل ماست را داشته باشید باید مجددا از قیمت درج شده بر روی آن اطلاع پیدا کنید.

در گذشته تنها در طلافروشی‌ها و صرافی‌ها شاهد نصب تابلوی قیمت بودیم، تا زمانی‌که قیمت افزایش پیدا می‌کند به صورت خودکار بر روی آن نمایش داده شود و همگان از قیمت باخبر شوند، اما باتوجه به افزایش لحظه‌ای قیمت کالا‌های اساسی باید چنین تابلویی در واحد‌های صنفی نیز نصب شود تا نیازی نباشد مردم به صورت مداوم از فروشندگان قیمت اجناس را جویا شوند.

نوسانات در بازار، فشار را بر اقشار مختلف مردم به ویژه کارگران روزمرد بیش‌تر از گذشته کرده است، این قشر از امنیت شغلی برخوردار نیستند و اگر نتوانند در روز کاری برای خود مهیا کنند، قطعا نمی‌توانند از پس هزینه‌های زندگی خود بر آیند.

بازار دچار بی‌ثباتی و بی‌انضباطی شده است

حسن شمسی‌پور معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بازار دچار بی‌ثباتی و بی‌انضباطی شده است، اظهار کرد: برخی از تولیدکنندگان به بهانه کمبود مواداولیه، افزایش نرخ ارز، مشکل تهیه مواداولیه از بورس و. قیمت محصولات تولیدی را افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه تنها ۲۵ درصد افزایش قیمت‌ها در بازار مربوط به افزایش نرخ ارز است، گفت: متاسفانه شرکت‌های توزیع کالا به صورت لحظه‌ای قیمت‌ها را افزایش می‌دهند، در صورتی که تاثیر افزایش نرخ ارز باید دو ماه پس از افزایش در بازار نمود عینی داشته باشد.


شمسی‌پور با تاکید بر اینکه بازار دچار رکود تورمی شده است، عنوان کرد: بازار در حال رکود است و قیمت‌ها مانند طلا و دلار به صورت لحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند و شرکت‌های توزیع‌کننده کالا بر این مسئله دامن می‌زنند.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری توضیح داد: کنترل قیمت‌ها در دست بازار استان نیست، زیرا واحد‌های صنفی کالا‌های خود را از شرکت‌های بزرگ توزیع‌کننده خریداری می‌کنند، گاهی مشاهده می‌شود این شرکت‌ها از فروش اجناس به واحد‌های صنفی خودداری و یا به صورت محدود اجناس را برای حفظ موجودی انبار به فروش می‌رسانند.

وی با بیان اینکه تا زمانی‌که ثبات بر بازار ارز حاکم نشود، نمی‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد، گفت: افزایش قیمت کالا‌های اساسی مشکلاتی را در بازار ایجاد کرده است، به طور مثال قیمت روغن نباتی ۱۶ کیلوگرمی در مدت کمتر از چند ماه از ۱۷۵ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

شمسی‌پور افزود: این افزایش قیمت مواداولیه واحد‌های تولیدی منجر به افزایش قیمت، کاهش قدرت خرید مردم و در نهایت تعطیلی واحد‌های صنفی شده است، همچنین این مسئله می‌تواند سلامت مردم را به خاطر استفاده از مواداولیه تقلبی به خطر بیندازد.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: شبکه توزیع باید شفاف و مناسب باشد، تا بتوان نظارت کافی بر قیمت‌ها داشت، اما متاسفانه شبکه توزیع شفاف نیست.

منبع: ایسنا

خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: