کد خبر: ۱۶۷۶۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
بعد از موفقیت در چاپ سه‌بعدی قلبی در ابعاد قلب انسان، محققان دانشگاه کارنگی ملون اقدام به تاسیس شرکتی برای تجاری‌سازی این فناوری کردند.
به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، شرکت فلویدفورم (Fluidform) توسط محققان دانشگاه کارنگی ملون برای تجاری‌سازی فناوری زیست‌ چاپگر تاسیس شد.

هرچند چاپ زیستی بافت‌ انسانی در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارد اما این حوزه فرصت‌های جالب توجهی را مانند تولید سه‌بعدی اندام‌های بدن انسان می‌تواند در آینده نزدیک ایجاد کند.

محققان دانشگاه کارنگی ملون موفق شدند تا قطعات مربوط به قلب انسان را که شباهت زیادی به نمونه‌ واقعی دارد، تولید کنند. آندره هودسن از محققان این پروژه می‌گوید: «کلاژن یک زیست‌ماده بسیار عالی برای چاپ سه‌بعدی است چرا که در بافت بدن وجود دارد، اما آنچه باعث دشواری چاپ سه‌بعدی می‌شود این است که کلاژن در سیستم سیال است و باید به صورت خشک شده در ساختار نهایی قرار داده شود. ما در این پروژه روشی برای ممانعت از این مشکل ارائه کردیم.»

محققان هیدروژلی ساختند که می‌تواند مانع از فروپاشی کلاژن شود. این ژل به عنوان یک حمام عمل کرده و به کلاژن اجازه می‌دهد تا لایه به لایه روی سطح قرار گیرد و در نهایت ساختار صلبی را ایجاد کند. این ژل را می‌توان از محیط به سادگی خارج کرد که برای این کار باید به آن حرارت داد تا بخش پشتیبان حذف شده و در نهایت ساختار چاپ شده باقی بماند.

این گروه از این سیستم برای تولید بخش‌های مختلف یک قلب، در ابعاد قلب انسان، استفاده کردند. در این قلب از سلول‌های عضلات قلبی، کاردیومیوسایت‌ها، استفاده شده است. محققان از داده‌های تصویربرداری برای بازسازی رگ‌ها موجود در قلب استفاده کردند.

البته هنوز فاصله زیادی میان این قلب چاپ شده و یک قلب واقعی وجود دارد اما همین دستاورد هم یک گام رو به جلو برای تولید قلب است تا مشکل کمبود اعضای پیوندی در جهان برطرف شود. این پروژه تحقیقاتی در حال کار روی تجاری‌سازی این فناوری است و برای این کار شرکتی به نام فلویدفورم تاسیس شده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: