کد خبر: ۱۶۳۱۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۶ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با برنامه‌ریزی و همکاری سازمان‌های مختلف در این حوزه درصدد افزایش تعداد شرکت‌های خلاق گیاهان دارویی است.
به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صد و بیست و پنجمین جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق را مسیری برای ارتقا شرکت‌های نوپا دانست و گفت: سیاستگذاری برای توسعه این برنامه توسط معاونت علمی و فناوری فعالیتی ارزشمند است.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که ظرفیت لازم برای دانش‌بنیان شدن را ندارند اما در سطحی بالاتر از یک شرکت عادی قرار دارند و دارای ایده هستند، از این طریق حمایت می‌شوند و این حمایت آنها را در مسیر رشد قرار می‌دهد.

عصاره همچنین بیان کرد: ۲۳ شرکت حوزه گیاهان دارویی که توانستند از خدمات و حمایت‌های برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق استفاده کنند، باید خود را ارتقا دهند و در مسیر دانش‌بنیان شدن قرار گیرند. گرچه این تعداد شرکت برای حوزه گیاهان دارویی در حال حاضر زیاد نیست اما با کمک ستاد و سازمان‌های مرتبط می‌توان آن را افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه تلاش‌ها در جهتی است که این شرکت‌های خلاق را به ظرفیت‌های موجود در کشور متصل کنیم، گفت: باید جریان سازی برای طی شدن سیر تکامل شرکت‌ها صورت گیرد. در کشور برنامه‌های خوبی برای شرکت‌های دارای فناوری پیشرفته وجود دارد و باید این برنامه‌ها برای شرکت‌های دارای سطح فناوری حد وسط و سطح فناوری پایین تعمیم داده شود. زیرا این شرکت‌ها می‌توانند با حمایت مسیر رشد را به خوبی طی کنند و قدم به قدم در مسیر پیشرفت قرار گیرند.

زهرا رحم‌جو کارشناس ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در  این جلسه به اهداف برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق اشاره کرد و گفت: توسعه زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی در کشور و ارتقاء سهم شرکت‌های خلاق در اقتصاد، توسعه کیفی مشاغل از طریق حمایت شرکت‌های خلاق و اشتغال‌زایی برای نیروهای جوان و تحصیلکرده، تقویت صادرات و همکاری‌های بین‌المللی در حوزه صنایع خلاق و کسب و کارهای نوآورانه و ایجاد و تقویت برندهای شرکت‌های خلاق، از اهداف مهمی است که در این برنامه دنبال می‌شود.

وی همچنین به خدمات قابل ارائه برای شرکت‌های خلاق اشاره کرد و گفت: خدمات مختلف توسعه بازار، تسهیل فضای کسب و کار و خدمات پشتیبانی، تامین مالی و جذب سرمایه برای این شرکت‌ها به منظور رونق فعالیت آنها اختصاص می‌یابد. البته هر یک از این حوزه‌ها حمایت‌هایی همچون مشاوره توسعه فنی محصولات، ارزیابی آمادگی صادرات، حضور مستقل در نمایشگاه‌های خارجی، استقرار در فضای کار اشتراکی، مشاوره عمومی مدیریت، ارائه خدمات هاست ایران، تسهیل در صدور ضمانت‌نامه، تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و جذب سرمایه طرح‌های خلاق و نوآور را شامل می‌شود.

این کارشناس ستاد گیاهان دارویی ادامه داد: در حال حاضر ۴۳۳ شرکت خلاق تصویب شدند که در میان شرکت‌های حوزه گیاهان دارویی سهم کمی دارند و ۲۳ شرکت در این حوزه را شامل می‌شود.

وی افزود: شاید یک دلیل آن به قوانین ارزیابی و حمایتی بازگردد که بیشتر برای حوزه فرهنگ و هنر است. پس با تهیه و تدوین کاربرگی تخصصی برای حوزه گیاهان دارویی می‌توان به این شرکت‌ها کمک کرد تا شاهد افزایش تعداد آنها به عنوان شرکتی خلاق باشیم.

رحم‌جو اظهار کرد: شرکت‌های خلاق با حمایت‌ها و خدماتی که دریافت می‌کنند، می‌توانند مراحل رشد خود را با سرعت پشت سر گذاشته و در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی کشور به خوبی نقش خود را ایفا کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: