کد خبر: ۱۱۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷
مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه سه میلیون و ۲۷۰ هزار تن سبزی و صیفی به ارزش ۹۳۵ میلیون دلار صادر شده است.
به گزارش قلم نیوز- "حسین اصغری" در این خصوص، اظهار داشت: بیشتر صادرات سبزی و صیفی به کشورهای همسایه و روسیه بوده که نسبت به سال گذشته روند افزایشی نشان می دهد؛ میزان صادرات سبزی و صیفی در سال 96 حدود دو میلیون و 900 هزار تن بوده است.

وی با بیان اینکه 65 تا 70 درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی در داخل کشور تولید می شود، اظهار داشت: مجموع نیاز سالانه بذر سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی حدود چهار هزار تا چهار هزار و 500 تن است و برای تولید سیب زمینی نیز سالانه به 500 هزار تن بذر نیاز داریم.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعی وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید «مینی تیوبر» برای هسته اولیه بذر سیب زمینی را نزدیک به 10 میلیون عدد در سال اعلام کرد.

وی درباره تخصیص ارز 4200 تومانی به بخش سبزی و صیفی گفت: با حمایت وزارت جهاد کشاورزی، ارز دولتی برای واردات بذر هیبرید و اصلاح شده سبزی و صیفی تعلق می گیرد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار گمرک تاکنون بیش از یک هزار و 170 تن بذرهای اصلاح شده و هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز وارد کشور و ترخیص شده و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
اصغری با بیان اینکه برای سال زراعی 98-97 برنامه کشت 766 هزار تن سبزی و صیفی با پیش بینی 25 میلیون تن تولید را داریم، افزود: سیاست ما کاهش سطح زیر کشت این محصولات در فضای باز است.

به گفته وی، برای اجرای این سیاست، امسال کاهش هفت هزار هکتاری سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی را در نظر گرفتیم و این کاهش سطح با افزایش عملکرد تولید جبران خواهد شد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی به توسعه کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی در فضای باز به منظور کاهش مصرف آب اشاره کرد و گفت: در سال زراعی 97-96 بیش از 200 هزار هکتار از عرصه های سبزی و صیفی با کشت نشایی انجام شد، هر چند که برخی محصولات مانند سیب زمینی و سبزیجات برگی به علت ماهیت رشد شان قابلیت کشت نشایی ندارند.

وی افزود: محصولاتی همچون هندوانه، خربزه، پیاز و گوجه فرنگی بخش عمده ای از کشت نشایی را تشکیل می دهند.

اصغری، افزایش بهره وری آب را مهمترین رویکرد در حوزه تولید سبزی و صیفی در فضای باز دانست و گفت: افزایش بهره وری با روش هایی مانند کشت نشایی، مالچ پاشی، بهبود شرایط تغذیه و تغییر سیستم آبیاری صورت می گیرد.

وی در مورد کود مصرفی در بخش سبزی و صیفی اظهار داشت: مشکلی در زمینه استفاده از نهاده ها در این محصولات وجود ندارد، ضمن آن که کودهای اصلی و سموم در حوزه سبزی و صیفی مشمول دریافت ارز 4200 تومانی می شوند.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعی از راه اندازی سامانه رصد سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی خبر داد و تصریح کرد: این سامانه در درون سامانه پهنه بندی ایجاد شده و محصولات عمده سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در کانون های کشت از نظر سطح، روش کشت، آبیاری، نوع محصول، فصل کشت و پیش بینی تولید مورد پایش قرار می گیرد.
به گفته وی کسب اطلاعات دقیق و بروز به دلیل صادرات و تنظیم بازار از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

نرخ هر کیلوگرم سبزی و صیفی در هفته های اخیر افزایش زیادی یافت که مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی دلیل آن را کاهش ارزش پول ملی، جذابیت صادرات و کاهش عرضه به دلیل بارندگی های شدید اخیر اعلام کرد.

در هفته های اخیر هر کیلوگرم کاهو با قیمت 12 هزار تا 15 هزارتومان، خیار بوته ای 6 تا هشت هزار تومان، گوجه فرنگی بیش از هفت هزار و 500 تومان، سیب زمینی چهار هزار تومان، پیاز پنج هزار تومان و فلفل دلمه ای بیش از 20 هزار تومان عرضه می شود.

برخی گرانی این محصولات را ناشی از کاهش تولید و نوسان نرخ ارز می دانند. به نظر می رسد ادامه روند افزایش قیمت میوه، سبزی و صیفی می تواند کاهش سرانه مصرف این محصولات را در سبد خانوار در پی داشته باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر: